Pentru autori

  Politica editorială

Ca politica editoriala, Revista urmareste sa informeze la timp si cat mai precis pe juristii – penalisti asupra problemelor actuale ale stiintelor penale si ale jurisprudentei si sa atraga colaboratori la analiza problemelor fundamentale si de practica judiciara, care s-au remarcat in decursul perioadei de aparitie a revistei.
Studiile si articolele trimise revistei noastre spre publicare sunt recenzate (procedeul ” peer review”) si supuse controlului stiintific, in urma caruia colectivul operativ al Revistei, coordonat de Redactorul-sef sau membrii desemnati ai Colegiului de redactie iau decizia finala in legatura cu acceptarea sau respingerea articolului respectiv.
Va rugam sa aveti in vedere ca articolele si studiile trimise Redactiei noastre  sa fie de aproximativ  15-20 pagini (circa 3000 semne/ pagina). La randul lor, recenziile sau notele stiintifice nu trebuie sa depaseasca 5 pagini.
Va rugam sa tineti seama de faptul ca primim numai texte procesate in format electronic, inclusiv prin e-mail (revdpenal[at]gmail.com)
De asemenea, va rugam  sa insotiti articolul Dvs.  de un rezumat (maxim jumatate de pagina)  si cateva cuvinte-cheie, in limba engleza, precum si de o scurta prezentare a autorului (titluri stiintifice si didactice, institutia de apartenenta, domenii de interes profesional, adresa electronica precum si numarul de telefon de contact).
Nu uitati ca intreaga responsabilitate pentru originalitatea si afirmatiile enuntate in cuprinsul articolului revine, in intregime, autorului.